Bulgaristan Türk TIR’larına yokuş yapmaya devam ediyor

Bulgaristan'ın belge krizinden dolayı Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişine izin vermediği Türk tırlarına ilişkin olarak konuşan Şener, Bulgaristan'ın Türk TIR’larının transit geçiş ihtiyacını bir tehdit aracına dönüştürdüğünü anlattı.

Bulgaristan'ın Türkiye üzerinden uluslararası anlaşmalara aykırı taşımalar yaptığını belirten Şener, Türkiye'nin bu aykırı uygulamaları engellemeye başladıktan sonra Bulgaristan'ın da bu durumdan rahatsız olduğunu, bu nedenle Türk TIR’larına zorluk çıkarmaya yöneldiğini bildirdi.

Kapıkule’de 200, Hamzabeyli’de 150 araç bekliyor

Bulgaristan'ın daha önceden de Türk nakliyecilere ağır cezalar uyguladığını dile getiren Şener, " Perşembe günü itibarıyla Kapıkule'de 200 araç, Hamzabeyli'de ise 150 araç bekliyor" bilgisini verdi. Bulgaristan'ın Türkiye ihracatına olumsuz etkilerde bulunan tutumu üzerine İpsala Sınır Kapısı üzerinden geçişlere yoğunlaştıklarını anlatan Şener, İpsala Sınır Kapısı'nın personel sayısının düşüklüğünden yakındı.

Bulgaristan’a mahkum olmamak için deniz taşımacılığına yöneldik

UND olarak Avrupa'ya nakliye konusunda daha fazla alternatif güzergahı bulunan deniz taşımacılığına, Ro-Ro seferlerine yöneldiklerini bildiren Şener, İtalya'ya giden Ro-Ro'larda da kapasite iyileştirmeleri için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkan Türk menşeili araç sayısı düşüş gösterdi

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan Türk menşeili araç sayısı son 3 aydır düşüş gösterdiğini söyleyen Şener, kasım ayında Kapıkule'den çıkış yapan araç sayısının 10 bin 898 olduğunu belirtti. Bu rakamın aralık ayında 10 bin 138'e düştüğünü, 2014 ocak ayında ise Kapıkule'den 9 bin 584 Türk menşeili aracın çıkış yaptığını ifade etti.